Osman Taşçı

BİLETİNİ AL

2 Şubat 1981 yılında Bandırma’da dünyaya gelmiş olan Osman Taşçı, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitimini aldıktan sonra 2003 yılında Alacakaranlık dizisi ile yönetmen yardımcılığı yaptı. Baba, Okul, Beni Bekledinse, Yabancı Damat, Küçük Kıyamet adlı yapımlardaki çalışmalarının ardından 2. sezonda Kurtlar Vadisi Pusu dizisine girdi ve 5 sezon boyunca yardımcı yönetmenlik yaptı.

Maskeli Beşler Kıbrıs, Osmanlı Cumhuriyeti, Muhteşem Yüzyıl, Pars Narkoterör’ün iki sezonu, Usta, Güneydoğudan Önce Vatan, Sultanın Sırrı, Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Yabancı ve Çanakkale 1915 filmlerinde de yönetme yardımcılığı yaptıktan sonra Ankara’nın Dikmeni dizisinin yönetmenliğini yaptıktan sonra 2016 yılında ise Olaylar Olaylar isimli Türk sinema filminin de yönetmenlik koltuğunda yer aldı.

Filmografi

2016-2017 Poyraz Karayel Yönetmen
2016 Olaylar Olaylar Yönetmen
2016 Hayatımın Aşkı Yönetmen
2015 Gecenin Kraliçesi Yönetmen
2014 Ankara'nın Dikmen'i Yönetmen
2012 Çanakkale 1915 Yardımcı Yönetmen
2012 Yabancı (film) Yardımcı Yönetmen
2012 Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam Yardımcı Yönetmen
2011-2013 Muhteşem Yüzyıl Yardımcı Yönetmen
2010 Sultanın Sırrı Yardımcı Yönetmen
2010 Güneydoğudan Öyküden Önce Vatan Yardımcı Yönetmen
2008 Usta (film, 2008) Yardımcı Yönetmen
2008 Osmanlı Cumhuriyeti Yardımcı Yönetmen
2008 Maskeli Beşler: Kıbrıs Yardımcı Yönetmen
2007-2008 Pars: Narkoterör Yardımcı Yönetmen
2008-2013 Kurtlar Vadisi Pusu Yardımcı Yönetmen
2006 Küçük Kıyamet (film) Yardımcı Yönetmen
2004 Yabancı Damat Yardımcı Yönetmen
2004 Beni Bekledinse Yardımcı Yönetmen
2003 Okul (film) Yardımcı Yönetmen
2003 Baba Yardımcı Yönetmen
2003 Alacakaranlık Yardımcı Yönetmen

E-bültenimize abone olun etkinlikleri kaçırmayın!