Zbuloni mijëra ngjarje dhe vende...
Kërkimet Popullore
Biletinial Sugjeron
      Biletinial Sugjeron
        Zbuloni qytetin tuaj #Ngjarje speciale për qytetin
        • Türkçe
        • English
        • Hrvatski
        • Shqip
        • Deutsch

        Yarışma- Future Shock

        Festival

        rating star

        -

        Vlerësimi i redaktorit

        0 Kritik
        rating star

        -

        Vlerësimet e audiencës

        0 Yorum

        Yarışma- Future Shock Tema e filmit

        Yarışma- Future Shock detajet e filmit

        Yarışma- Future Shock
        1. 
        Filmin Adı: Primer 
        Yönetmen: CROSSLUCID 
        Ülke: Almanya 
        Süre: 8’ 11’’ 
        Yapım Yılı: 2019 
        Sinopsis:  Bakış açısında değişikliğe davet eden Primer, melez göçebeler, çağdaş anlam ve merak adaları içinde gelişerek, duyusal hayallerin ve gökselliğin eşsiz yazıt yüzeyini oluştururlar. Çeşitliliğin gerçeğin şartı olduğu yerde, insanın karşılaşabilmesi için formüle edilecek bir alan, sınırsız yeni bir şefkat ve empati alanı potansiyeli taşımıyorsa hiçbir zaman gerçekleşemeyecek.  
        Primer invites a shift in perspective. Hybrid nomads evolve within islands of contemporary meaning and wonderment, creating a fabulous surface of inscription of sensorial dreams and divinities. A newly formulated space for human encounter that may never occur, but bears the potential of a new 
        unrestrained space of compassion and empathy, where diversity is a condition of truth. 
        2. 
        Filmin Adı: Deep Machine Learning 
        Yönetmen: Jol Thompson 
        Ülke: Almanya 
        Süre: 9’ 24’’ 
        Yapım Yılı: 2018 
        Sinopsis:  Robotik ve ‘AI’ bir dizi politik, sosyal ve estetik soruyu ortaya çıkaran insan yapılarıdır. Örneğin, Deep Time Machine Learning'de, Industry 4.0'dan insan algılayıcı bir robot kol, 206 yıllık bir taş aleti ve 18. yüzyıldan kalma bir mekanik hesap makinesini (tamamen işlevsel “dört aşamalı” ilk hesaplama cihazı) araştırabiliyor. İnsanlık tarihinin tekniğe ait olan bu kalıntılarının her biri ise, robotun bakışlarını yansıtacak ölçüde, I Ching’e ait eski Çin kehanet sisteminde Leibniz’in keşfettiği ikili aritmetik sistemini işaret eden sekizgen bir aynaya arkeo-hesaplamaya olanak sunan bir eksende yerleştirilmişti. Ocak 2017'de yayınlanan AB’nin “Medeni Hukuk ve Robotik Komisyonu Raporuna İlişkin Raporu”ndan alıntılar, akıllı makinelerin 
        öznelliğini ve tüzel kişilik durumlarını ve bunlardan türetilen yükümlülükleri tanımlayan gereklilikleri tanımlama ihtiyacını açıklarken de özellikle bu videoyu vurgular. 
        Robotics and ‘AI’ are human constructs that enact a number of political, social and aesthetic questions. In Deep Time Machine Learning, a human-sensing robotic arm from Industry4.0 investigates a 206,000-year-old stone tool and an 18th century mechanical calculator (the first fully functional ‘four stage’  computation device). These relics of technical ancestry are each placed on an octagonal mirror, reflecting the robotic gaze through an archeo-computational axis that gestures towards Leibniz’s discovery of binary arithmetic within the ancient Chinese divinatory system of I Ching. Excerpts from the EU 'Report to the Commission on Civil Law and Robotics', published in January 2017, punctuate the video, describing the 
        need to define the subjectivity of intelligent machines, as well as their legal personhood status and the liabilities that derive from their implementation (not to mention the serious threats they pose to human social organization). 
        3. 
        Filmin Adı: Francine Was A Machine  
        Yönetmen: Marte Aas 
        Ülke: Norway 
        Süre: 13’ 40’’ 
        Yapım Yılı: 2019 
        Sinopsis:  Filmin başlangıç noktası, Rene Descartes'in mekanik kızıyla ilgili hikaye. Fırtınalı bir deniz yolculuğunda, denizcilerin kabininde bulması sonucu dehşete düşerek denize fırlattıkları ölü kızı Francine'in yerine insan görünümlü bir makine yaratmış, bu rasyonellik ve bilim adamı hakkında bir masal. Film, bu hikayeyi yapay zeka ile seks bebekleri üreten bir atölyenin görüntüleri ile birleştiriyor. Gövde parçaları ve elektronik aksam, ten rengi silikon ve döküm kalıpları bu yerde bir araya geliyor. Film ayrıca, denizin dibinden Descartes'ın oyuncak bebeğinin mekanik ömrünü nerede bitirdiği ve yaratıcısının rasyonel dualist dünya görüşünden kaçtığında ne olduğu üzerine spekülasyon yapan, sefalopodların görüntülerine yer 
        veriyor. 
        The film ́s starting point is the story about Rene Descartes’ mechanical daughter, a fable about a man of rationality and science creating a human-looking machine in the place of his dead daughter Francine. During a travel through a storm at sea, the seamen discovered the doll in Descartes’ cabin and horrified threw it into the ocean. The film intertwines this story with images from a workshop producing sex dolls with artificial intelligens. Body parts and electronics, flesh colored silicon and casting molds are inhabiting this place. The film also shows images of cephalopods from the bottom of the sea, speculating on where Descartes´s doll ended her mechanical life and what became of her when she escaped the rational dualist world view of of her creator. 
        4. 
        Filmin Adı: The Smile of Mannequins 
        Yönetmen: Asur Fuente 
        Ülke: İspanya 
        Süre: 17’ 40’’ 
        Yapım Yılı: 2019 
        Sinopsis:  Birkaç cansız manken sergilendikleri mağaza vitrinlerini terkederler. ‘The Smile of Mannequins’ mutluluk kavramı üzerine üzerine görsel bir makale sunar. 
        Several mannequins have left their shop windows. A visual essay about human (un)happiness. 
        5. 
        Filmin Adı: The Sasha 
        Yönetmen: María Molina Peiró 
        Ülke: Hollanda 
        Süre: 20’ 17’’ 
        Yapım Yılı: 2019 
        Sinopsis:  
        Astronot Charles Duke, 1972’deki Apollo XVI görevinde Ay yüzeyinin fotoğraflarını yüksek çözünürlüklü bir kamerayla çekmekten sorumludur. Duke’un hikayesinden yola çıkan film, insan bakış açısının Dünya’ya, zamansal ve mekansal sınırlamalarımızla olan sürekli mücadelemize dair bir hikaye sunar. Uzayın keşfedilmesinden siber uzaya, 1972’deki analog Ay’dan bugün Google Earth’teki sanal Ay’a. ‘Sasha’ paralel evrenler içinde sonsuzluğun fotoğraf kareleri ve arayüzler arasında kaybolduğu yerde kendini var eder. 
        In 1972 the astronaut Charles Duke landed on the Moon on the Apollo XVI. He was in charge of taking photos of the lunar surface with a high-resolution camera. 'The Sasha' is a story about the human perspective on Earth and our constant struggle with our temporal and spatial limitations. From the exploration of space to cyberspace, from an analogue Moon in 1972 to a virtual Moon in Google Earth today. A film about parallel universes where eternity seems to be lost between frames and interfaces. 

        • Data e Vizionit 30 tetor 2019 e mërkurë
        • Lloji i filmit Festival
        • Kohëzgjatja 70 minutë

        Yarışma- Future Shock Aktorët e Filmit

        Yarışma- Future Shock aktorët e filmit

        Zgjidhni një qytet për të parë seancat

        Klikoni në butonin e përzgjedhjes së qytetit më poshtë për të parë kinematë dhe oraret e shfaqjes ku mund ta shikoni këtë film.

        Popularna lokacija nije pronađena!

        Yarışma- Future Shock Vlerësimi juaj për këtë film?

        0 përdorues i vlerësuar
        Dërgo

        0 / 5

        Rezultati i verifikuar i shikuesit

        5 star
        0
        4 star
        0
        3 star
        0
        2 star
        0
        1 star
        0
        Başarılı
        Faleminderit Komenti juaj është ruajtur. Ai do të shfaqet pas miratimit nga redaktorët tanë.
        A ka ndonjë gjë tjetër që dëshironi të raportoni në lidhje me përvojën tuaj?
        Başarılı
        Faleminderit Komenti juaj u dërgua me sukses