Yolcu

  • 23 Nisan 2017 Pazar
  • 126 dakika

İtalya, İspanya, Fransa Italy, Spain, France / 1975 / 119’ / DCP / Renkli Color / İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca English, Spanish, German, French / Türkçe, İngilizce Altyazı Turkish, English Subtitles

Yönetmen / Director: Michelangelo Antonioni

Senaryo / Screeenplay: Michelangelo Antonioni

Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Mark Peploe, Enrico Sannia, Michelangelo Antonioni

Kurgu / Editing: Michelangelo Antonioni, Franco Arcalli

Müzik / Music: Ivan Vandor

Oyuncular / Cast: Jack Nicholson, Maria Schneider, Jenny Runacre, Ian Hendry, Steven Berkoff

Yapımcı / Producer: Carlo Ponti

Yapım / Production Company: Metro-Goldwyn-Mayer, Compagnia Cinematografica Champion, Les Films Concordia, CIPI Cinematografica S.A.

Dünya Hakları / World Sales: Park Circus

Türkiye Hakları / Turkey Sales: Park Circus

 

1976 Bodil Ödülleri; En İyi Avrupalı Film / 1976 Ulusal İtalyan Film Gazetecileri Sendikası; En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni / 1977 Sant Jordi Ödülleri; En İyi Yabancı Oyuncu / 1977 SESC FF; En İyi Yabancı Film

1976 Bodil Awards; Best European Film / 1976 Italian National Syndicate of Film Journalists; Best Director, Best Cinematography / 1977 Sant Jordi Awards; Best Foreign Actor / 1977 SESC Film Festival; Best Foreign Film

 

Gerillalarla görüşmeye Çad’a giden gazeteci David Locke, aradığını bulamayınca kaldığı otele geri döner. Döndüğünde arkadaş olduğu İngiliz’in öldüğünü öğrenince onun randevu defterini de alarak onun yerine geçip onun yerine görüşmelerini gerçekleştirmeye başlar. Bu macera David’in hayatını hiç tahmin edemeyeceği bir şekilde değiştirecektir.

 

Michelangelo Antonioni

1912 yılında İtalya’nın Ferrara kentinde doğan Antonioni, gençliğinde bir yandan Bologna Üniversitesinde Ekonomi okurken bir yandan da bir gazeteye film eleştirileri yazmıştır. Daha sonra da 1939 yılında Roma’ya giderek Bianco Nero ve Cinema dergilerinde eleşrimenliğe devam eden yönetmen 1940 yılında bir yandan da Centro Sperimentale di Cinematografia’da sinema okumaya başlmıştır. İlk belgeselini 1950 yılında bitirdikten sonra sinemada etkinliğini artırarak 60’lı yıllarda hem biçimsel dogmalara hem de kalıplaşmış anlatım şekillerine karşı çıktığı filmleriyle damga vurmuştur. Venedik, Berlin ve Cannes’dan aldığı ödüllerin yanı sıra Oscar’dan da Onur Ödülü almıştır.

Filmografi / Filmography

1955 Kadın Dostlar / Le Amiche / The Girlfriends

1957 Çığlık / Il grido

1960 Serüven / L'avventura

1961 Gece / La notte / The Night

1962 Batan Güneş / L'eclisse

1964 Kızıl Çöl / Il deserto rosso / Red Desert

1965 I tre volti

1966 Cinayeti Gördüm / Blow-Up

1970 Zabriskie Point 

1982 Bir Kadının Tanımlanması / Identificazione di una donnaIdentification of a Woman

1995 Bulutların Ötesinde / Al di là delle nuvoleBeyond the Clouds

Seanslar

E-bültenimize abone olun etkinlikleri kaçırmayın!