Yakın Plan

  • 22 Nisan 2017 Cumartesi
  • 98 dakika

İran Iran / 1990 / 98’ / DCP / Renkli Color / Farsça, Azerice Persian, Azerbaijani / Türkçe, İngilizce Altyazı Turkish, English Subtitles

Yönetmen / Director: Abbas Kiyarüstemi

Senaryo / Screeenplay: Abbas Kiyarüstemi

Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Ali Reza Zarrindast

Kurgu / Editing: Abbas Kiarostami

Müzik / Music:

Oyuncular / Cast: Hossain Sabzian, Mohsen Makhmalbaf

Yapımcı / Producer: Ali Reza Zarrin

Yapım / Production Company: Kanoon, The Institute for the Intellectual Development of Children & Young Adults

Dünya Hakları / World Sales: Celluloid Dreams

Türkiye Hakları / Turkey Sales: Filmartı

 

1992 İstanbul UFF; FIPRESCI / 1990 Montréal Festival of New Cinema; Quebec Film Eleştirmenleri En İyi Film

1992 Istanbul IFF; FIPRESCI / 1990 Montréal Festival of New Cinema; Quebec Film Critics Best Film

 

Yönetmen Mohsen Makhmalbaf’ı, bir aileyi yeni filminde oynamaya ikna etmek için kaçıran Hussein Sabzian’ın gerçek hikayesini anlatan film yer yer gerçek dava ve röportaj görüntüleri yer yer de oyuncuların canlandırmalarından oluşuyor.

English Plot

 

Abbas Kiarostami

1940’da Taran’da doğdu, Güzel Sanatlar diplomasını aldıktan sonra grafik tasarımcı olarak çalışmaya başladı. 30 yaşında film yapmaya başlayan Kiarostami, aynı zamanda Çocuk ce Gençler için Entelektüel Gelişim Merkezine geçti ve orda film bölümünü kurdu. Aynı zamanda şair ve fotoğrafçı da olan Kiarostami’nin 46 tane filmi ve aralarında Cannes, Venedik ve Tribeca gibi festivallerin de olduğu birçok festivalden ödülü var.

Biography

 

Filmografi / Filmography

2012 Sevmek Gibi / Like Someone in Love

2010 Aslı Gibidir / Copie Conforme / Certified Copy

2006 Roads of Kiarostami

2002 10 / Dah / Ten

1997 Ta'm e guilass / Taste of Cherry

1999 Rüzgar Bizi Sürükleyecek / Bad ma ra khahad bord / The Wind Will Carry Us

1994 Zire darakhatan zeyton / Through the Olive Trees

Seanslar

E-bültenimize abone olun etkinlikleri kaçırmayın!