Rüya / Dream

  • 26 Nisan 2017 Çarşamba
  • 105 dakika

Türkiye Turkey / 2016 / 105’ / DCP / Renkli Color / Türkçe Turkish / İngilizce Altyazı English Subtitles

 
  officeArt object

 


Yönetmen / Director: Derviş Zaim

Senaryo / Screenplay: Derviş Zaim

Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Taner Tokgöz

Sanat Yönetmeni / Art Director: Natali Yeres

Kurgu / Editing: Ali Sait Demir

Müzik / Music: Marios Takoushis

Ses Tasarımı / Sound Design: Burak Topalakçı

Oyuncular / Cast: Gizem Erdem, Mehmet Ali Nuroğlu, Enis Arıkan, Murat Karasu

Yapımcı / Producer: Kıvan Aslı Odabaşı

Ortak Yapımcılar / Co-producers: Derviş Zaim, Numan Acar

Yapım / Production Company: Yeşil Film

Türkiye ve Dünya Hakları / Turkey and World Sales: Marathon Film

E-posta / E-mail: marathon@superonline.com

Yaş Sınırı / Age Limit: +7

 
  officeArt object

 


2016 Adana FF; En İyi Kadın Oyuncu

2016 Adana FF; Best Actress

 
  officeArt object

 

Sine günümüzdeki mimarlık pratiğinin aldığı biçimden hoşlanmayan genç bir mimardır. Yedi uyuyanlar menkıbesinden (mitinden) hareket ederek mağara biçiminde farklı bir cami modeli tasarlamıştır. Ancak problemler çıkınca inşaat yarım kalır. Stres nedeni ile Sine’de uyku hastalığı baş gösterir. Sine sonunda bir uyku hastalıkları merkezinde tedavi olmayı kabul eder, orada bir düş görür: Düşünde yedi uyuyanlar mitinin içindedir ve olaylara şahit olmaktadır. Rüyadan uyanır, ancak fiziksel ve ruhsal olarak değişmiştir.Etrafındaki kimse ondaki bu değişikliği fark etmez. Sine uyku hastalıkları kliniğine her gidişinde fiziki ve ruhi olarak değişir; her değişimde ise etrafındaki engellere ve kendi meselelerine daha evvel yaptıklarından farklı biçimde yanıt vermeye başlar.

 

Sine, a bright architect who is troubled by the shape of present-day architecture, designs an innovative, cave-like mosque inspired by the Seven Sleepers myth. The construction phase is beset with problems. Traumatized, Sine develops insomnia. She finally sleeps at a sleeping disorder clinic and sees herself in the myth of the Seven Sleepers. Waking from the dream, Sine has changed physically and psychologically. Each time she goes to the clinic, she changes and each time her new selves act differently.

 
  officeArt object

 

 

 

 

Derviş Zaim

 

Derviş Zaim Boğaziçi ve Warwick Üniversitelerinde; sırasıyla İşletme ve Kültürel Çalışmalar (MA) eğitimi gördü. 1991 yılında Kamerayı As adlı deneysel video filmini çekerek film çalışmalarına başladı. 1992'de Rock Around the Mosque adlı TV belgeselini çekti. 1992-1995 yılları arasında televizyonda yayınlanan bazı programlarda yapımcı ve yönetmen olarak çalıştı. 1992 yılında, o yılın Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazanan Ares Harikalar Diyarında adlı romanı yayımlandı. Kısıtlı bir bütçeyle yazıp yönettiği Tabutta Rövaşata adlı ilk filmi aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren bir film oldu. Derviş Zaim, halen, çeşitli üniversitelerde sinema konusunda ders vermektedir.

 

Derviş Zaim attended Boğaziçi and Warwick Universities, earning degrees in economics and cultural studies respectively. ……..

………. He published a novel, ‘Ares in Wonderland’ in 1994 and went to make his debut film, Tabutta Rövaşata / Somersault In A Coffin, in 1997. Zaim currently lectures on filmmaking at a number of universities.

 

 

Filmografi / Filmography

2016 Rüya / Dream

2014 Balık / Fish

2012 Devir / Cycle

2011 Gölgeler ve Suretler / Shadows and Faces

2008 Nokta / Dot

2006 Cenneti Beklerken / Waiting For Heaven

2004 Paralel Yolculuklar / Parallel Trips

2003 Çamur / Mud

2000 Filler ve Çimen / Elephants and Grass

1997 Tabutta Rövaşata / Somersault In A Coffin

Seanslar

E-bültenimize abone olun etkinlikleri kaçırmayın!