Koca Dünya / Big Big World

  • 28 Nisan 2017 Cuma
  • 101 dakika

Türkiye Turkey / 2016 / 101/ DCP / Renkli Color / Türkçe Turkish / İngilizce Altyazı English Subtitles

 
  officeArt object

 


Yönetmen / Director: Reha Erdem

Senaryo / Screenplay: Reha Erdem

Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Florent Herry

Sanat Yönetmeni / Art Director: Ömer Atay

Kurgu / Editing: Reha Erdem

Müzik / Music: Nils Frahm

Ses Tasarım / Sound Design: Reha Erdem, Herve Guyader

Oyuncular / Cast: Ecem Uzun, Berke Karaer, Melisa Akman, Murat Deniz, Ayta Sözeri, Hakan Çimenser

Yapımcı / Producer: Ömer Atay, Gamze Paker Mekik

Yapım / Production Company: Atlantik Film

Dünya Hakları / World Sales: Picture Tree

E-posta / E-mail: valentina@picturetree-international.com

Türkiye Hakları / Turkey Sales: Atlantik Film

E-posta / E-mail: info@atlantikfilm.com

Yaş Sınırı / Age Limit: 13+

 
  officeArt object

 


2016 Venedik FF; Jüri Özel Ödülü - 2016 Uluslararası Adana FF; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni, Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu - 2016 Uluslararası Boğaziçi FF; En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu

2016 Venice FF; Special Jury Prize - 2016 International Adana FF; Best Film, Best Director, Best Director of Photography, Türkan Şoray Most Pr

omising Young Actress - 2016 International Bosphorus FF; Best Screenplay, Best Actress

 
  officeArt object

 

 

Ali bir tamircide çalışarak hayatını kazanmaktadır. Kız kardeşi Zuhal başka bir ailenin yanında kalmaktadır ve aile görüşmelerine izin vermemektedir. Bu duruma daha fazla dayanamayan Ali kardeşini bir gün motosikletiyle alıp İstanbul'dan uzak bir yere kaçar. Ali ve Zuhal bu koca dünyaya attıkları ilk adımda suçla tanışırlar. Onlar için artık insanlar arasında yaşamak olanaksız hale gelmiştir; sığındıkları orman, onlar için bir tür ıssız adaya dönüşür. Ormanın derinliklerinde yaşamaya başlayan kardeşler için vahşi doğada hayatta kalmaya çalışmak, bir yandan da para kazanmak çok ağır bir yük olacaktır. Medeni dünyadan dışarıya fırlatılıp atılan iki çocuk, insanlığın tüm serüvenini burada sil baştan yaşayacaktır.

 

Ali earns his life by working in a repair shop. The family adapted his sister Zuhal do not allow them to see each other. Ali tired of this situation takes his sister and they go faraway from İstanbul by his motorcycle. Ali and Zuhal take their first step into this big world committing a crime. It becomes impossible for them to live amongst people now, and the forest they take shelter in becomes a desert island for them. It will be a burden for the siblings to survive in wilderness in the forest and try to make money at the same time. A boy and a girl that were thrown out of the civilized world would live the entire human story from scratch.

 

Reha Erdem

Reha Erdem, Paris 8 Üniversitesi Sinema Bölümü'nü bitirdikten sonra, aynı okulda Plastik Sanatlar alanında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1989 yılında, Fransız-Türk ortak yapımı olan ilk uzun metrajlı filmi A Ay'ı çekti. Birçok yapımın ardından Türk-Fransız-Alman ortak yapımı olan Jîn (2012) ve Şarkı Söyleyen Kadınlar’ı (2013) çekti. Korkuyorum Anne (ortak senaryo) dışındaki tüm filmlerinin senaryoları yönetmen tarafından kaleme alınmıştır. Reha Erdem, bunların yanı sıra, kısa filmler de çekmiş ve Jean Genet'nin Hizmetçiler oyununu sahneye koymuştur. Şu anda yeni iki proje üzerinde çalışmaktadır.

 

Born in Istanbul, Reha Erdem has graduated from Cinema Department of Paris 8 University. He obtained his M.A. in Plastic Arts at the same university. He shot his first feature-length film Oh Moon in 1989 as a French-Turkish co-production. After a number of films he shot Jîn (2012) and Singing Women (2013) with Turkish-French-German co-production. He wrote all of his films except for Mommy I’m Scared, for which he was one of the co-writers. He also has short films and directed a theater play, Maids (Les Bonnes) by Jean Genet. He is now working on two new projects.

 

Filmografi / Filmography

2013 Şarkı Söyleyen Kadınlar / Singing Women

2013 Jin

2010 Kosmos

2008 Hayat Var / My Only Sunshine

2006 Beş Vakit / Times and Winds

2004 Korkuyorum Anne / What’s a Human Anyway?

1999 Kaç Para Kaç / A Run for Money

1998 A Ay / Oh, Moon!

Seanslar

E-bültenimize abone olun etkinlikleri kaçırmayın!