Flemenkonun Ötesi

  • 23 Nisan 2017 Pazar
  • 90 dakika

İspanya Spain / 2016 / 90’ / DCP / Renkli Color / İspanyolca Spanish / Türkçe, İngilizce Altyazı Turkish, English Subtitles

Yönetmen / Director: Carlos Saura

Senaryo / Screenplay: Carlos Saura

Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Paco Belda

Kurgu / Editing: Carlos Saura Medrano

Müzik / Music: Alberto Artigas, Giovanni Sollima

Oyuncular / Cast: Ara Malikian, Sara Baras, Manuela Adamo, Giovanni Sollima, Miguel Angel Remiro

Yapımcı / Producer: Gabriel Arias-Salgado, Axel Kuschevatzky

Yapım / Production Company: Aragón Televisión, Telefonica Studios, Tresmonstruos Media

Dünya Hakları / World Sales:

Türkiye Hakları / Turkey Sales: Filmartı

Yıllardır İspanyol kültürünün çeşitli yönlerini, son yıllarda da özellikle müzik ve dansını sinemaya aktaran yönetmen Carlos Saura’nın son filmi de Jota dansına odaklanıyor. Yönetmenin memleketi Aragón’dan çıkan bir dans türü olan Jota, Saura’nın ellerinde dekor ve ışığın da desteğiyle son derece estetik bir belgesele dönüşüyor. Dansın ve müziğin geleneksel yönleriyle başlayıp geleceğini de inceleyen film, her müzik ve sinemasever için keyifli bir belgesel olarak tanımlanıyor. Film, 2017 İspanya Sinema Yazarları Topluluğu Ödüllerinde de En İyi Belgesel adayıydı.

 

Carlos Saura

4 Ocak 1932’de Aragón’da doğdu. Ağabeyi ve annesi ressam olduğu için küçüklüğünde de ailesi tarafından sanata yönlendirildi. Gençlik yıllarında fotoğrafçılığa başladı ve 1950 yılında ilk illüstrasyonlu uzun filmini çekti. Madrid’e taşınıp endüstri mühendisliği eğitimine devam ederken fotoğraf, sinema ve gazeteciliğe tutkusu onu eğitimini yarıda kesip Instituto de Investigaciones y Estudios Cinematográficos’da okumaya itti. 1957’de yönetmenlik diplomasını aldı. 1963’te Franco’nun sansürleri nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda bırakıldı. Bugüne kadar 47 film yönetti ve aralarında Berlin FF, Cannes FF gibi festivallerin, BAFTA ve Goya’nın da olduğu birçok önemli kurumdan sayısız ödül aldı.

İngilizce Biyografi

Filmografi / Filmography

1990 Ay Carmela! / ¡Ay, Carmela!

 1983 Carmen

1981 Deprisa, deprisa / Fast, Fast

1976 Besle Kargayı / Cria Cuervos

1974 Kuzen Angélica / La prima Angélica / Cousin Angelica

1967 Nane Likörü / Peppermint Frappé

1966 Av / La caza / The Hunt

Seanslar

E-bültenimize abone olun etkinlikleri kaçırmayın!