Bir Yaz Gecesi Gülüşleri

  • 22 Nisan 2017 Cumartesi
  • 108 dakika

İsveç Sweden / 1955 / 108’ / DCP / Siyah & Beyaz Black & White / İsveççe Swedish / Türkçe, İngilizce Altyazı Turkish, English Subtitles

Yönetmen / Director: Ingmar Bergman

Senaryo / Screeenplay: Ingmar Bergman

Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Gunnar Fischer

Kurgu / Editing: Oscar Rosander

Müzik / Music: Erik Nordgren

Oyuncular / Cast: Ulla Jacobsson, Eva Dahlbeck, Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand, Jarl Kulle

Yapımcı / Producer: Allan Ekelund

Yapım / Production Company: Svensk Filmindustri

Dünya Hakları / World Sales: British Film Institute

Türkiye Hakları / Turkey Sales: British Film Institute

1956 Cannes FF; En İyi Şiirsel Hiciv

1956 Cannes FF; Best Poetic Humor

Orta yaşlı bir avukat olan Frederik, oğlu Henrik ve aslında Henrik’e âşık olduğunu fark eden yeni karısı Anne’in hayatı, Frederick eski sevgilisi Desiree ile buluşunca değişecektir. Bu buluşmaya bir de Desiree’nin o sırada beraber olduğu kıskanç sevgilisi Malcolm eklenince olaylar iyice karışır. Desiree; Frederik’i elde etme umutlarıyla Frederik ve Malcolm’ı aileleriyle beraber kır evlerine davet eder. Time tarafından 2005 yılında en iyi 100 filmden biri seçilen film, aynı zamanda Woodly Allen’ın Bir Yaz Gecesi Rüyası filmine de esin kaynağı olmuştur.

İngilizce Plot

 

Ingmar Bergman

14 Temmuz 1918, Uppsala, İsveç doğumlu Ernst Ingmar Bergman, 20. Yüzyılın en yetenekli yönetmenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bergman, sinema anlayışını ve sinemanın doğasını kökten değiştirdi; o tamamen kişisel düşüncelere muktedir bir sanata adanmış bir aracı, zihin ve ruhla yüzleşen çok sayıda mücadeleye dönüştürdü.

İngilizce Biyografi

Filmografi / Filmography

1982 Fanny ve Alexander / Fanny och Alexander / Fanny and Alexander

1978 Güz Sonatı / Fanny och Alexander / Autumn Sonata

1976 Yüzyüze / Ansikte mot ansikte / Face to Face

1975 Büyülü Flüt / Trollflöjten / The Magic Flute

1972 Çığlıklar ve Fısıltılar / Viskningar och rop / Cries and Whispers

1961 Aynadaki Gibi / Såsom i en spegel / Through a Glass Darkly

1960 Genç Kız Pınarı / Jungfrukällan / The Virgin Spring

1958 Sihirbaz / The Magician / Ansiktet

1958 Yaşamın Eşiğinde / Nära Livet  / Brink of Life

1957 Yaban Çilekleri / Smultronstället / Wild Strawberries

1957 Yedinci Mühür / Det sjunde inseglet / The Seventh Seal

 

 

Seanslar

E-bültenimize abone olun etkinlikleri kaçırmayın!