Özge Özberk

BİLETİNİ AL

Özge Özberk, 13 Ağustos 1976'da İstanbul'da doğdu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nde bir süre okuduktan sonra 2000 ve 2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Şiir Tiyatrosu Kulübü'nde yönetmenlik yaptı. Bizim Ev, Sır Dosyası ve Bizimkiler gibi televizyon yapımlarında oyunculuk yaptı, Yıldız Tepe adlı filmde başrol oynadı. Genç yaşında girdiği Beşiktaş Kültür Merkezi ekibi ile Otogargara müzikali ve Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? gibi birçok oyunda rol aldı. Daha sonra asıl yıldızının parladığı Cem Yılmaz'ın G.O.R.A filminde "Ceku", Babam ve Oğlum filminde "Birgül", Çağan Irmak'ın 1980'leri anlattığı Çemberimde Gül Oya dizisinde "Genç Yurdanur", Kırık Kanatlar adlı dizide "Nazlı", yönetmenliğini Biket İlhan ve senaristliğini Metin Belgin'in yaptığı Nâzım Hikmet'in hayatını anlatan Mavi Gözlü Dev adlı filminde Nazım'ın sevgilisi "Münevver" rollerini canlandırdı. Geniş Zamanlar dizisinde "Zehra" karakteriyle ekrana çıktı. Dizinin bitmesinin ardından Halide Edip Adıvar'ın aynı adlı romanı Sinekli Bakkal dizisinde "Rabia" karakterini canlandırdı ama dizi beşinci bölümünde kanal yönetimi yüzünden yayından kaldırıldı. Çağan Irmak'ın senaryosunu yazdığı ve Irmak Çığ'ın yönetmeni olduğu Yol Arkadaşım adlı dizide "Ayla" karakterini canlandırdı. 2011 sezonunun son aylarında başlayan Canım Babam adlı dizide Cansu karakterine can verdi. 2011 Ekim ayında Show Tv'de başlayan Pis Yedili dizisinde başrol oynadı. Kardeşi Özgür Özberk ile Özgür Yapımlar adında bir yapım şirketi kurdu. Yapımcılığını kendisinin üstlendiği ve Özgür Özberk'in yönettiği 28 Eylül'de vizyona giren N'apcaz Şimdi adlı filmde rol aldı. TRT 1'de yayınlanan, başrollerini Fikret Kuşkan ve Onur Saylak ile paylaştığı Hayat Ağacı adlı diziden sonra Evlenmeden Olmaz adlı sinema filmi ile karşımıza çıkmıştır. 2016 yılında başlayan Fox Türkiye'de yayınlanan Kalbimdeki Deniz adlı dizide başrol oyuncusu olarak televizyon serüvenine devam etmektedir.

Özel hayatı

2007 yılının Temmuz ayında maden işletmecisi Hayim Sadioğlu ile evlendi. 2010 yılında çiftin Leo adını verdikleri bebeği dünyaya geldi. 2012 yılında eşinden boşandı.

Rol aldığı oyunlar

Aşka 103 Adım : Neil Simon - Tiyatrokare - 2012
Sinek Kadar Kocan Olsun, Başımda Bulunsun : Hatice Meryem - Tiyatrokare - 2011
Bana Bir Şeyhler Oluyor : Yılmaz Erdoğan - BKM - 2001
Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? : Yılmaz Erdoğan - BKM - 1998
Otogargara : Yılmaz Erdoğan - BKM - 1997

Filmografi

Kalbimdeki Deniz (2016) - Deniz
Evlenmeden Olmaz (2015) - Zeynep
Hayat Ağacı (2014)
N'apcaz Şimdi (2012) - Nalan
Pis Yedili (2011) - Filiz Öğretmen
Canım Babam (2011) - Cansu
Kolay Gelsin (2008) - Özge
A.R.O.G (2008) - Ceku
Hakimiyet (2008) - Yaratık
Yol Arkadaşım (2008) - Ayla
Geniş Zamanlar (2007) - Zehra
Mavi Gözlü Dev (2007) - Münevver
Sinekli Bakkal (2007) - Rabia
120 (2007) - Münire
Bir Demet Tiyatro (2006)
Babam ve Oğlum (2005) - Birgül
Kırık Kanatlar (2005) - Nazlı
Kadın İsterse (2004) - Garson Kız
Dayı (2004) - Konuk Oyuncu
Çemberimde Gül Oya (2004) - Genç Yurdanur
G.O.R.A (2003) - Ceku
Yıldız Tepe (2000)
Sır Dosyası (1999)
Bir Demet Tiyatro (1997)
Bizim Ev (1995) - Nihal
Şaban Askerde (1993)
Bizimkiler (1989) - Zeynep

E-bültenimize abone olun etkinlikleri kaçırmayın!