Ozan Güven

BİLETİNİ AL

1975 yılında Almanya'da doğan Ozan Güven Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü'nden mezun oldu. İzmir Belediye Konservatuvarı'nda oyunculuk dersleri aldı ve ardından Şahika Tekand Tiyatrosu'nda çalıştı.[1] İkinci Bahar, Çiçeği Büyütmek, Koçum Benim, Aslı ile Kerem, Bir İstanbul Masalı, Canım Ailem, Koyu Kırmızı, Muhteşem Yüzyıl ve Fi (dizi) gibi televizyon dizilerinde rol aldı. G.O.R.A, A.R.O.G, Yahşi Batı ve Pek Yakında filmlerinde yakın arkadaşı olan Cem Yılmaz'la oynadı.
 
2005 yılında, İkinci Bahar dizisi sırasında tanıştığı yönetmen Türkan Derya ile evlendi. Ali Aziz isminde 1 çocukları var. 2010 yılında Türkan Derya ile boşandılar.
 
Filmografisi
 
İnternet

2017 Fi Can Manay Başrol

Televizyon

2012 Muhteşem Yüzyıl Damat Rüstem Paşa
2012 Koyu Kırmızı Cemil Şenel
2010 Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan Erol Konuk oyuncu
2010 Arka Sokaklar Konuk oyuncu
2009 Canım Ailem Ali
2005 Hırsız Polis Kibar Necmi
2004 Bir İstanbul Masalı Demir Arhan
2004 Anlat İstanbul Takip Eden Adam Konuk oyuncu
2002 Bana Abi De Yiğit
2002 Havada Bulut Necip
2002 Aslı ile Kerem Kerem
2002 Koçum Benim Umut
2001 Dünya Varmış Çetin
1998 İkinci Bahar Ulaş
1998 Çiçeği Büyütmek

Sinema

Annemin Yarası - Borislav (2016)
Pek Yakında - Boğaç Boray (2014)
Ejder Kapanı - Komiser (2010)
Yahşi Batı - Lemi Galip(2010)
A.R.O.G. -Taşo(2008)
Yazı Tura - Asker (2004)
G.O.R.A - Robot 216 (2004)
9 - Kaya (2002)
Balalayka - Mehmet (2000)
Yıldız Tepe (Televizyon filmi) (2000)

Seslendirme

Arthur: Maltazar'ın İntikamı (2009)
Mavi Fil (2008)
Garanti Bankası Reklamı

Reklamlar

Garanti Reklam (2013)
Lipton Reklam (2013)
Bonus Reklam (2011)
Avea'dan Konuşma Aşkına serisi (2009)
Petrol Ofisi Poman PO-97 (2006)
Petrol Ofisi Poman EuropoDizel (2006)
Ülker Sunny (2002)
Rinso (2002)
Turkcell (2001)

Ödülleri

22. SİYAD Türk Sineması Ödülleri, 2000
Umut Veren Genç Erkek Oyuncu - Balalayka
10. ÇASOD Oyuncu Ödülleri 
Jüri Özel Ödülü - 9 (Aynı filmin oyuncuları Serra Yılmaz, Cezmi Baskın, Ali Poyrazoğlu, Fikret Kuşkan, Rafa Radomisli ve Esin Pervane ile birlikte)

E-bültenimize abone olun etkinlikleri kaçırmayın!