Binlerce etkinlik ve mekanı keşfet...
Popüler Aramalar
Biletinial Öneriyor
      Biletinial Öneriyor
        Şehrini Keşfet #Şehrine Özel Etkinlikler
        • Türkçe
        • English
        • Hrvatski
        • Shqip
        Salı Konserleri ISTANBULIED

        Salı Konserleri ISTANBULIED

        • Klasik

        İstanbulied Konser Programı
        Schubert - Die Liebe Hat Gelogen
        Brahms - Madchenlied
        Cesar Cui - İci Bas
        Hahn - A Chloris
        Faure - Au Bord De L'eau
        Mompou - Damunt De Tu Nomes Les Flors
        Poulenc - Les Chemins De L'amour
        Kurt Weill - Youkali

        Ara

        Turgay Erdener - Sabahın Seherinde
        Turgay Erdener - Sen Sen Sen
        Muammer Sun - Seni Sevdim Diye
        Selanik Türküsü - Bülbülüm Altın Kafeste (Düzenleme: Uğraş Durmuş)
        Hasan Uçarsu - Yaşamak Ne Güzel Şey
        Suna - Necip Celal Andel (Düzenleme: Orçun Orçunsel)

        BİYOGRAFİLER

        EKİN BEZİRGANOĞLU

        1985 yılında İzmir'de doğan Ekin Bezirganoğlu, müzik yaşamına 1999 yılında; İzmir Ümran Baradan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde keman ve piyano çalarak başladı. Lise öğrenimini sürdürürken, şarkı söylemeye duyduğu yoğun istek üzerine İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Özlem Çabuk ile ilk şan derslerini aldı. 2005’te İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet

        Konservatuarı Sahne Sanatları ve Opera Bölümü’nü kazandı ve İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Nurgün Baburhan ile öğrenim hayatına devam etti. 2007’de Amerika’daki Summer Arts Festivali’nde sahnelenen Carmen ve Lucia Di Lammermoor operalarında sahne aldı.

        2009 yılında henüz 3. sınıf öğrencisi iken İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde sözleşmeli sanatçı olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl gerçekleşen İZDOB 23. Uluslararası İzmir Festivali’nde de Şef Paolo Villa yönetiminde “Imeneo” söyleyerek sahne aldı.  

        Yrd. Doç. Alper Kazancıoğlu rejisörlüğünde “Defol-u Zevkler” müzikalinde ve  İZDOB Şef Tulio  Gagliardo Varas yönetiminde “Kadının Fendi Kadıyı Yendi” oyununda rol aldı. 

        Dokuz Eylül  Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak “Carmen” seslendirdi.

        2010 yılında Uluslararası Sedat  - Güzin Gürel Lied Yarışması’nda 3.oldu. Ayrıca ‘En İyi Türk Eseri Yorumu’yla  Jüri Özel Ödülü’nü  kazandı.

        2010 yılında mezun olduğu konservatuar eğitimi boyunca İtalyanca, Almanca, Fransızca, Rusça, İngilizce, İspanyolca ve Türkçe birçok eseri repertuarına katarak, 30’dan fazla şan konseri verdi ve bir çok workshopa katıldı.   

        Lisans eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi Prof. Dr. Güzin Gürel ile şan derslerine devam etti. Halen bağımsız çalışmalarının yanı sıra şan eğitmenliğine devam etmektedir. 2014 yılından bu yana piyanist Senem Zeynep Ercan ile bir araya gelerek oluşturduğu Istanbulied projesi ile konser çalışmalarını sürdürmektedir.

         

        SENEM ZEYNEP ERCAN

        Piyano çalışmalarına Bursa’da Fethiye Sanlıkol ile başladı. İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü’nde lise, Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca 1992-2006 yılları arasında kompozitör Ali Darmar’la piyano çalışmalarını sürdürdü. 2002 yılında İTÜ MİAM bünyesinde Devlet sanatçısı piyanist Ayşegül Sarıca’yla  ‘piyano performans’ dalında yüksek lisans çalışmalarını tamamlayarak aynı kurumda doktora eğitimine başladı. 2011 yılında doktor unvanı aldı. 2006-2008 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Memphis Üniversitesi’nde burslu olarak doktora programına devam etti.  Bu kurumda piyano çalışmalarını piyanist Sam Viviano’yla sürdürdü. Ayrıca; Sheila Page, Catherine Vickers, Pamela Mia Paul gibi piyanist/pedagoglarla çalışma fırsatı buldu. Pek çok solo, oda müziği konserlerinde ve stüdyo kaydında yer aldı, Türk ve Amerikalı çağdaş bestecilerin eserlerinin ilk seslendirmelerini gerçekleştirdi.

        2012 yılında İstanbul ve Essen’de çağdaş Alman ve Türk bestecilerinin oda müziği eserlerinin seslendirilişinde yer aldı. Borusan Müzik evi, İstanbul Filarmoni Konserleri, Karşıyaka Operası ve İzmir Ahmet Adnan Saygun Konser Salonu’nda oda müziği konserleri verdi. 2010-2012 yıllarında İTÜ TMDK’da öğretim görevlisi olarak yardımcı piyano dersi verdi. Halen bağımsız olarak sürdürdüğü çalışmalarının yanı sıra piyano eğitmenliği de yapmaktadır.

        Farklı türlerdeki kadın vokal müziğine dinleyici olarak duyduğu merak, 2014 yılında bir araya geldiği mezzo soprano Ekin Bezirganoğlu’yla bugünkü Istanbulied projesine uzandı.

        Yaş Sınırı: 12+