Binlerce etkinlik ve mekanı keşfet...
Popüler Aramalar
Biletinial Öneriyor
      Biletinial Öneriyor
        Şehrini Keşfet #Şehrine Özel Etkinlikler
        • Türkçe
        • English
        • Hrvatski
        • Shqip
        Cem Başeskioğlu ile Yönetmenlik Atölyesi

        Cem Başeskioğlu ile Yönetmenlik Atölyesi

        • Eğitim

        Cem BAŞESKİOĞLU ile YÖNETMENLİK ATÖLYESİ

        Cem BAŞESKİOĞLU ile Yönetmenlik Atölyesi yönetmenler ve yönetmen adaylarının özgün sinemasal dili yaratabilmelerine yönelik uygulamalı atölye çalışmasıdır.

        “Hikayeler yalan söyler sinematografi asla!”

        Tarihler: 10-11-12-14-15 Haziran

        Atölye saatleri: 10-11 Haziran 10:00-17:00 saatleri arasında olacaktır.

        12-14-15 Haziran 19.00 - 23.00
         

        Çalışmalar uygulamalı olacağından katılımcı sayısı sınırlı tutulacaktır.

        Atölye İçeriği

         

        • “Yönetilmek istenilen filme göre senaryo” yazılıyor, düsturundan yola çıkılarak bir yönetmen senaryoya nasıl yaklaşmalıdır?
        • “Mise en scene” duygunun ve hikayenin sahneye koyulmasında, kamera hareketi, açı ve objektif seçiminin önemi.
        • Yönetmenin oyuncusu mu, oyuncunun yönetmeni mi, arasındaki çizgide oyuncu yönetimine yaklaşım.
        • Hikayenin kurgusu mu filmin kurgusu mu, noktasında yönetmenin kendi sinemasal dilini yaratma konusunda doğru ya da yanlış uygulama tercihleri ve seçimleri.
        • Zihinsel ya da eylemsel yaklaşımda plan seçimi, sahneye koyuş, tanımlayıcı yaklaşım ve yöntem belirleme uygulamaları.
        • Yönetmen de insandır’’ı unutmadan neden film çekeriz, ne söylemek isteriz, ne paylaşmak isteriz, bizi nerelerde görmelerini isteriz, noktasında bir insan olarak yönetmenin duygusal duruşu.
        • Yönetmen bitmişi gören tek kişi ise hayal ettiği filme yürürken film ekibi ve ortak yaratıcılarla (görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, senarist) hedefe doğru ortak yürüme uyumunu yaratması.

        Cem BAŞESKİOĞLU

         

        1972 doğumlu CEM BAŞESKİOĞLU, Marmara Üniversitesi Sinema TV bölümünde eğitim aldı. Üniversite yıllarında çektiği “Dat Poenas Laudata Fides” isimli kısa filmi, 7. Adana Altın Koza Kısa Film Yarışması’nda, Öğrenci Filmleri Yarışması Mansiyon’u aldı. 1994 yılında kaleme aldığı tiyatro oyunu “Bak Kim Dans ediyor”, Sevim Gözay’ın yönetmenliğinde Tiyatro kare ve Aksanat’ta sergilendi. Başrollerinde Işık Yenersu, Yıldız Kenter, Işın Karaca, Okan Yalabık, Zeynep Eronat ve Fikret Kuşkan’ın yer aldığı ilk uzun metrajlı filmi “Sen Ne Dilersen”, 17. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı dalında ödül kazanırken, Zeynep Eronat bu filmdeki Eftimiya rolüyle Adana Altın Koza ve Ankara Film Festivali’nden En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüyle döndü. “Merhamet” filminin senaryosu, Kültür Bakanlığı tarafından desteklendi ve Balkan Fonu’na seçildi.

        Ak Sanat’ta verdiği Kurosawa ve Jarmusch seminerleri yoğun ilgiyle karşılandı. Senaryo Danışmanlığını yaptığı ‘’Güzel Günler Göreceğiz’’ filmi Altın Portakal’dan En İyi Film, En

        İyi Senaryo, En İyi Kurgu ödülleriyle dönerken danışmanlığını yaptığı diğer bir film olan “Elveda Katya” Antalya Altın Portakal’dan Halk Jürisi En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Müzik olmak üzere üç Altın Portakal’la döndü ve Frankfurt Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülünü kazandı. Cem Başeskioğlu, 4 Nisan’da gösterime girecek olan, Senaryosu Birol Güven tarafından yazılan ‘’Mandıra Filozofu’’ adlı projenin senaryo danışmanlığını yaptı. MİNT yapım Ve Birol Güven yapımcılığında "Rumuz Cavidan" İsimli Tv projesini yazdı ve yönetti.

         

        İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, İFSAK, Foto Film Merkezi, Dijital Film Akademi’de uzun yıllar senaryo üzerine dersler verdi. Halen Dramatik Manevralar’da senaryo ve yönetmenlik eğitimleri vermeye ve senaryo danışmanlığı yapmaya devam etmektedir. İstanbul Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Doğu Akdeniz üniversitesi gibi kurumlarda akademik düzeyde konferanslar vermektedir. ‘’Bir çeşit film kazısı’’ olarak nitelendirilen Film Okumaları ve ‘’Karşılaştırmalı Sanat Disiplinleri’’ adı altında sinema ve diğer disiplinler arasındaki ilişkiyi çok boyutlu ele alan konferanslar vermektedir. Senarist ve Yönetmen olarak yeni filmine hazırlanan Başeskioğlu’nun, ‘’Film Okumaları’’nı içeren kitapları bir seri olarak yakında yayınlanacaktadır. Yazdığı ve Yönettiği

        "Oğlan Bizim Kız Herkesin" isimli oyun İstanbul da halen sahnelenmektedir.